Galerie Arnhem

Het Arnhems Kunst Atelier (AKA)

De Korenmarkt in het centrum van Arnhem is sinds 2012 de verrassende locatie van het gezamenlijke atelier en galerie van het Gelderse duo kunstschilders Theo Rademaker en Marcel van den Berg. Verdeeld over twee grote etages van een voormalig graanpakhuis kunnen bezoekers de kunstenaars aan het werk zien en uitgebreid de tijd nemen om de tentoongestelde schilderijen te bekijken.

Marcel van den Berg :
Als zoon van een begenadigd en bevlogen amateur kunstschilder in Rotterdam, duurde het toch tot na het overlijden van zijn vader, alvorens ook hij zich toelegde op het kunstschilderen. Grotendeels autodidact is Marcel’s werk in hoge mate geïnspireerd door Jackson Pollock. Marcel streeft ernaar zoveel mogelijk beweging en snelheid in zijn werk te combineren met afwisselend contrasterende en harmonierende kleuren. Abstracte werken maken word ik blij van zegt hij. Ik kan niet rustig gaan zitten en een koe in een weiland tekenen op het doek, en vervolgens met verf de voorstelling gaan maken. Dat geduld heb ik niet. Ik wil druk bezig zijn en knallen. Actie en gelijk reactie is doorgaans wat er bij mij gebeurt als ik bezig ben met een doek. Fantastisch als er onder je handen iets ontstaat wat je helemaal niet voor ogen had. Ik weet nooit wat ik ga maken. Alleen de kleuren die ik wil gaan gebruiken in een doek heb ik een beetje in mijn hoofd voordat ik begin.
Het leuke van abstract vind ik dat je er telkens weer wat anders in ziet. Heerlijk als mensen zeggen oooooh ik zie dit of dat erin. Ik hou van abstract expressionisme.
Met name de grotere werken van Marcel vinden recent gretig aftrek.
Als eigenaar van het onder het atelier en galerie gelegen café is hij de grondlegger van het Arnhems Kunst Atelier. Aanzet was zijn zoektocht naar en het uiteindelijk vinden van Theo Rademaker, van wie hij tien jaar eerder bij een galerie een schilderij had gekocht. Theo had zich, zo bleek, na een actief kunstenaarsleven met exposities en verbonden aan galeries, teruggetrokken tot een leven als gepensioneerd kunstschilder maar bleek vanwege zijn niet aflatende productiviteit toch weer op zoek naar atelierruimte. Hun ontmoeting had niet beter uit kunnen komen want nog geen twee dagen later was hun gezamenlijke atelier een feit.
Marcel werd geboren in Rotterdam op 17 maart 1965

Theo Rademaker :
Theo nestor en inspirator van AKA heeft al een leven als kunstschilder achter de rug als hij in 2012 bij Marcel neerstrijkt in het atelier annex galerie aan de Korenmarkt. De drang om te creëren laat zich niet bedwingen door leeftijd en ook op deze nieuwe stek gaat hij onvermoeibaar door. Theo’s abstract figuratieve werk laat zich typeren door een grove en dynamische kwastvoering.
De expressie in zijn werk, de indringende kleurzetting en de onmiskenbare vaart die uit zijn schilderijen spreekt, grijpen direct de aandacht van de kijker. Theo inspireert mij enorm met zijn werk zegt Marcel, en help hem dan ook graag met dingen aangeven enz, als hij bezig is met een werk. Heerlijk om daar deel van uit te mogen maken. De lust die deze man heeft om zo’n werk te maken neemt je mee op expeditie lijkt het wel. Ik leer er heel van als ik hem help. Ik vraag ook veel dingen waarom en hoe. Ja deze man heeft zoveel kostbare ervaring in zich die wil je ook krijgen. Vaak maak ik een filmpje met mijn telefoon als hij bezig is, die we dan later samen terug kijken. Theo zegt dan altijd jeetje ik ben helemaal in mezelf gekeerd en ben één met het werk. Dat klopt ook. Hij geeft zich helemaal over aan de kwast en het doorgaans grote doek. Theo is een echte artiest.
Theo Rademaker werd geboren in Arnhem op 26 december 1941

De galerie en het atelier bezoeken?

U kunt de galerie en het atelier dagelijks bezoeken. Wij vragen u wel uw komst telefonisch of per e-mail aan te melden. Met onze centrale locatie in Arnhem bevinden wij ons op loopafstand van het centraal station en diverse parkeergarages.

Bezoek onze galerie in Arnhem en zie de kunstenaars aan het werk in hun atelier. Praat met de kunstenaars of bekijk op uw gemak de beschikbare schilderijen. Door de unieke locatie boven een populaire uitgaansgelegenheid aan de Korenmarkt, is een bezoek aan onze galerie niet alleen overdag maar ook ’s avonds en in het weekend mogelijk. Aangezien het heel moeilijk is om de werkelijke kleuren van een kunstwerk via een foto weer te geven raden wij aan om een bezoek aan onze galerie te brengen. Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen kunnen wij ook altijd een kort filmpje maken van het kunstwerk en dit naar u zenden. Zo’n filmpje geeft al een veel beter inzicht van het werk.

Verzenddienst

Uiteraard besteden wij de uiterste zorg aan de verzending van aangeschafte kunst.
In de meeste gevallen zullen wij zelf voor bezorging zorgdragen. Verzending gebeurt in speciaal daarvoor geschikte kratten en beschermhoezen. Vraag naar de mogelijkheden. Dit kan telefonisch zowel als per mail. Wij leggen het graag allemaal uit.

Kort samen gevat;
Wanneer het voor ons dichtbij is dan brengen wij geen kosten in rekening. Is het voor ons een flink stuk Nederland in of zelfs naar het buitenland, dan rekenen we alleen benzinekosten. Als het schilderij groot is en we moeten een busje huren dan delen we de kosten. We hebben een partner hierin die ons tegen een laag tarief een busje aanbiedt. Er valt dus altijd wel wat te regelen.

Hedendaagse moderne kunst tegen een betaalbare prijs

Het Arnhems Kunst Atelier richt zich op de liefhebber van hedendaagse kunst. Bezoekers hebben een ruime keus in impressionistische, figuratieve en abstracte schilderijen in elk formaat. Ook kunnen de kunstenaars in opdracht voor u een schilderij maken in de gewenste kleuren. Het hoge en ruime atelier stelt de kunstschilders in staat indrukwekkende en muurvullende werken te maken.
De prijzen van onze eigen schilderijen van Theo Rademaker en Marcel van den Berg liggen ruwweg tussen de €100 en de €3950 incl btw en het formaat loopt op tot 3.00 x 1.80 voor laatstgenoemde prijs. Kortom een zeer groot formaat voor een zeer betaalbare prijs.
Er wordt uitsluitend gewerkt op hoogwaardig, ambachtelijk gespannen Artel linnen schildersdoek met aluminium spieraamwerk, wat krom trekken voorkomt. Je kunt deze schilderijen zelfs in vochtige ruimtes ophangen. Kijk voor meer informatie op de site van Artel schildersdoeken in Rucphen.

Overige werken van andere kunstenaars in onze galerie

Op deze site staan een aantal van onze werken. Bent u geinteresseerd in de rest van onze werken maak dan een afspraak voor een bezoek aan onze galerie en atelier.

Ook verkopen wij werken uit onze eigen privé verzameling van andere kunstenaars uit Nederland en het buitenland in onze galerie.
Sommige van deze werken staan in de fotolijst. Het zijn werken van kunstenaars zoals Niek van der Plas tot aan Russische kunstenaars aan toe. Deze Russische kunst is wel een lust voor het oog. Prachtige taferelen en stil levens en zelfs naaktwerken in fantastische mooie kleuren. Een bezoek aan onze galerie is dan dus ook keus voor iedere kunstliefhebber. Van abstract tot stil levens, voor elk wat wils.

 

Contactgegevens

info@arnhemskunstatelier.nl
06-50611494  Marcel van den Berg
06-10100472  Theo Rademaker